De fok voor 2018 gaat van start

In 2017 ingestuurd in belgie en duitsland voor de rijsselse kropper in belgie waar 89 rijsselse waren ingestuurd. Voor de keulse tuimelaar in duitsland waar meer dan 100 dieren waren ingestuurd op deze manier is het beste een vergelijk te maken met de andere dieren uit het ras.

Heb afgelopen jaar dieren in gestuurd op de gelderlandshow, de LSC en het zuiden heb nog nooit zo een mooie waardering op de beoordeling gehad. Jammer genoeg moet ik alleen constateren dat na een heel veel belovende uitbreiding van het aantal fokkers in 2017 bijna niks meer over is. Jammer genoeg is dit niet alleen in Nederland. In Belgie Duitsland en Frankrijk is de terug loop ook te zien.

De voorbereidingen voor de fok van 2017 zijn in volle gang. Heb nog nooit zoveel moeite gehad om de koppels samen te stellen. Jammer genoeg heb ik een aantal goede dieren over waar ik geen afscheid van kan nemen dit houd ik dat ik maar een paar koppels meer moet aanhouden.

15 augustus 2015 op dit moment is het uitzoeken van de dieren in volle gang, beginnen door de rui heen te komen. Wil me voor 2016 gaan toe leggen op 2 kleuren rood en zwart. In rood vooral op de witbanden.

2013

De afgelopen periode is voor de rijsselse kropper in Nederland boven verwachting. Ben op dit moment met iedereen bezig die de rijsselse kropper een warm hart toe draagt om behoorlijke fok dieren te krijgen. Als alles naar wens verloop heeft nederland in 2014 een verdubbeling van het aantal fokkers. Ik wil nog niet te vroeg zijn maar de hoop is er dat de rijsselse kropper op de weg terug is.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.